Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Mitä remontointi maksaa?

Remontointi hintaan vaikuttavat remontoitavan kohteen kunto, mahdolliset mittaukset (kosteus, asbesti), purku- ja pohjatyöt sekä käytetyt materiaalit. Tarkan hinta-arvion pystymme antamaan vasta maksuttoman mittaus- ja kartoituskäynnin jälkeen. Suuntaa-antavia tietoja kustannuksista saat esimerkkilaskelmista, joita löytyy täältä.

Saako remontointityöstä kotitalousvähennystä?

Oman kodin ja vapaa-ajanasunnon remontointityöstä on mahdollista saada kotitalousvähennys. Vuonna 2019 kotitalousvähennyksen määrä on 50 % ja maksimissaan 2 400 € / hlö / vuosi. Omavastuu on 100 € / hlö.

Onko mittaus- ja kartoituskäynti ilmainen?

Kyllä. Palveluumme kuuluu aina ilmainen mittaus- ja kartoituskäynti kohteessa Pirkanmaan alueella, jotta voimme tehdä tarkan ja pitävän tarjouksen remontointi hinnasta ja etenemisestä. Mittaus- ja kartoituskäynti ei vielä velvoita sinua mihinkään.

Kauanko remontointi vie aikaa?

Remontin kesto vaihtelee suuresti remontista riippuen. Yhden huoneen tapetointi / maalaus pohjatöineen onnistuu muutamassa päivässä. Laajaan huoneistoremonttiin vierähtää muutama viikko ja kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone kokonaisuuden remontointi kestää kuukauden verran. 

Teettekö tarvittavat ilmoitukset taloyhtiöille ja rakennusviranomaisille?

Kyllä teemme. Kauttamme taloyhtiö saa tarvittavat raportit ja selvitykset. Mikäli remontointi tai muutostyö vaatii rakennusviranomaisen lupaa, niin autamme myös sen hoitamisessa. 

Mitä asbestikartoitus maksaa?

Asbestikartoituksen hinta Pirkanmaan alueella on alk. 150 € + näytteet.

Milloin asbestikartoitus pitää tehdä?

Asbestikartoitus tulee tehdä aina ennen varsinaisen remontin aloittamista, mikäli rakennus on valmistunut ennen vuotta 1994 ja rakenteita / materiaaleja aiotaan poistaa tai purkaa. Kartoituksen avulla varmistetaan purkutöiden oikeanlainen suorittaminen. Mikäli materiaaleissa esiintyy asbestia, tulee purkutyö suorittaa asbestipurkuna.

Mitä asbestikartoitus sisältää?

Ennen remontin aloittamista selvitetään sisältävätkö purettavat / poistettavat materiaalit asbestia. Kartoitus tulee tehdä, mikäli rakennus on valmistunut ennen vuotta 1994 ja rakenteita / materiaaleja aiotaan poistaa tai purkaa. Kartoituksen yhteydessä otetaan näytteet käytetyistä materiaaleista (esim. muovimatto) ja näytteet lähetetään tutkittavaksi Tampereen asbesti ja kuitulaboratorioon. Kartoituksesta kirjoitetaan raportti, josta selviää kohteen tiedot, kartoituksen tekijän tiedot, tutkimustulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

Missä kaikkialla asbestia esiintyy?

Asbestia on käytetty rakentamisessa mm. putkieristeissä, ruiskutettuna eristeenä, tasoitteissa, kiinnityslaasteissa, maaleissa, liimoissa, rakennuslevyissä, ilmastointikanavissa, muovimatoissa, saumauslaasteissa, kaakeleissa, vinyylilaatoissa, palokatkoeristeissä, ovissa, etenkin palo-ovissa, proppausmassoissa, sekä vesikatto- ja julkisivumateriaaleissa.

Mitä kosteusmittaus maksaa?

Kosteusmittauksen hinta Pirkanmaan alueella on alk. 150 €.

Mitä kosteusmittaus sisältää?

Kosteusmittauksen tarkoituksena on selvittää asunnon yksittäisen tilan tai tietyn rakenneosan kosteustilanne. Usein kosteusmittaus tehdään kostean tilan, kuten kylpyhuoneen, rakenteiden kosteustason selvittämiseksi. Kohde tutkitaan silmämääräisesti sekä pintakosteusmittarilla. Kartoituksen aikana ei rikota pintoja vaan mittaus suoritetaan anturilla pintamateriaalien päältä. Jos mittaustuloksissa havaitaan hälyttäviä arvoja, ovat lisätutkimukset tarpeen. Kosteusvaurioiden laatu ja laajuus voidaan todentaa poraamalla rakenteisiin mittareikiä ja määrittelemällä kosteus suhteellisella kosteuden mittalaitteella. Kosteusmittauksesta kirjoitetaan raportti, josta selviää tehdyt mittaukset, niiden tulokset sekä toimenpide-ehdotukset.

Sisältääkö remonttitarjouksessa oleva hinta arvonlisäveron?

Kyllä, hinnat ilmoitetaan aina arvonlisäverollisina, alv 24 %.

Tarvitseeko minun etsiä sähkö- ja putkitöiden ammattilaiset erikseen?

Ei tarvitse, kauttamme saat käyttöösi myös sähkö- ja putkitöiden ammattilaiset.

Täytyykö listat irrottaa maalauksen/tapetoinnin ajaksi?

Kyllä. Listojen irrotus käy helposti ja nopeasti verrattuna siihen, että listat tulisi suojata maali- ja/tai liisteriroiskeilta. Suosittelemme myös listojen vaihtoa uusiin aina seinäpintojen uusimisen yhteydessä.

Voiko vanhat listat asentaa uudelleen?

Voi, mutta emme suosittele vanhojen listojen uudelleen asennusta. Vaihtamalla vanhat listat uusiin on remontti viimeistellyn näköinen. Uudet listat ovat pieni kustannus, mutta tekevät lopputuloksen kannalta ihmeitä.

Onnistuvatko teiltä vedeneristystyöt?

Kyllä onnistuvat. Remontoinnin yhteydessä huolehdimme märkätilojen rakennusmääräysten mukaisesta vedeneristyksestä. Meillä vedeneristyksen tekee aina VTT-sertifioitu alan ammattilainen.

Asennatteko kaikkien keittiövalmistajien keittiöt?

Kyllä asennamme. Olemme vuosien saatossa asentaneet mm. monet Ikea-keittiöt, Topi-keittiöt, Puustellit ja muut. Suosittelemme keittiökalusteiden toimittajaksi Lielahden Kalustetukkua.

Kuinka paljon yrityksellänne on omia työntekijöitä?

Palkkalistoillamme on tällä hetkellä 15 alan ammattilaista.

Puhuvatko työntekijät suomea?

Kyllä, kaikki omat työntekijämme ovat suomalaisia ja puhuvat suomea.

Mitä rautakauppoja käytätte?

Ostamme tarvikkeita mm. seuraavilta toimittajilta:

 • Kodin Terra, Nokia
 • Rautia, Nokia
 • Starkki, Lielahti
 • RTV, Nokia
 • K-Rauta, Kaukajärvi

Tarvitseeko minun hankkia itse joitakin materiaaleja?

Ei tarvitse, mikäli et halua. Teemme remontit avaimet käteen –periaatteella, joten hankimme materiaalit puolestasi. Materiaalivalinnat tehdään sinun toiveittesi mukaisesti.

Voinko hankkia materiaalit itse?

Kyllä voit. Mikäli haluat valita materiaalit Nokian Kodin Terrasta, niin tuomme materiaalit remontin etenemisen mukaisesti kohteeseen - Sinun ei siis tarvitse itse kuljettaa eikä varastoida materiaaleja. Mikäli hankit materiaalit muualta, tulee sinun huolehtia niiden toimittamisesta remontointikohteeseen.

Miten remontti etenee?

 1. Tulemme käymään luonasi ja kartoitamme remontointikohteen - tämä on sinulle tietenkin maksutonta, eikä velvoita sinua vielä mihinkään.
 2. Teemme sinulle yksityiskohtaisen ja täsmällisen tarjouksen – saat kaikki remontointikulut tietoosi etukäteen, eikä yllättäviä kuluja tule.
 3. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen teemme remontointisopimuksen ja käärimme hihat ja alamme hommiin.
 4. Hankimme sovitut materiaalit ja tuomme ne paikan päälle remontin etenemisen mukaan – sinun ei siis tarvitse huolehtia materiaalien kuljetuksista eikä varastoinnista.
 5. Teemme remontin sovitusti – teemme työt huolellisesti, ammattitaitoisesti ja sovitussa aikataulussa.
 6. Tiedotamme etenemisestä – olet aina tietoinen missä remontin suhteen mennään, otamme toiveet huomioon ja emme häiritse turhaan.
 7. Lopuksi siivoamme jälkemme ja viemme roskat pois – sinulle jää nauttiminen.
 8. Kuulet meistä vielä remontin jälkeenkin – haluamme kuulla miten viihdyt uudistuneessa kodissasi.

Mitä tehdään, jos kaikki ei mene niin kuin piti? / Entä jos en ole tyytyväinen remontin lopputulokseen?

Tavoitteemme on, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseen. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, niin toivomme, että otatte meihin yhteyttä joko soittamalla tai lähettämällä aiheesta sähköpostia. Mikäli kohteessa on jotakin korjattavaa, niin hoidamme ne tietenkin kuntoon.